Μικρομαγειρέματα
Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας οι μαθητές της Γ΄ τάξης εργάστηκαν στην ενότητα «Μικρομαγειρέματα» ζωγραφίζοντας το κουζινοξωτικό και παρασκευάζοντας τρουφάκια, τα οποία και κέρασαν στους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας και στους συμμαθητές των μικρότερων κυρίως τάξεων. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και τα τρουφάκια έγιναν ανάρπαστα. Σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε!
Τρουφομπαλίτσες
ΥΛΙΚΑΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
1 πακέτο βούτυρο ή βιτάμ
μισό φλιτζάνι σκόνη κακάο
μισό φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 και μισό πακέτο τετράγωνα μπισκότα τριμμένα 2 φλιτζάνια σοκολάτα τρούφα
30 χάρτινες θήκες για τρουφάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην αρχή, ανακατέψτε γρήγορα το βούτυρο, το κακάο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Ύστερα προσθέστε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατέψτε καλά. Κατόπιν, φτιάξτε μικρές μπαλίτσες με την κρέμα. Στη συνέχεια, απλώστε προσεκτικά την τρούφα σε ένα πιάτο και κυλήστε αργά μέσα σε αυτό τις μπαλίτσες. Τέλος, βάλτε τις τρουφομπαλίτσες στις θήκες και διατηρήστε τες στο ψυγείο.